AcasăUtilCare sunt primele lucruri pe care trebuie să le faci când cineva...

Care sunt primele lucruri pe care trebuie să le faci când cineva drag moare?

Când o persoană dragă moare, ea lasă în urmă o viață care trebuie închisă în mod oficial. Va trebui așadar să planificați înmormântarea, să îi închideți conturile bancare, să achitați facturile finale, să vă ocupați de locuința sa și, eventual, să aveți grijă de animalele sale de companie. Toate aceste sarcini pot cădea în propria responsabilitate în funcție de cât de apropiat ați fost de persoana care a decedat. În ciuda durerii și a suferinței, este necesar să vă ocupați de aceste sarcini stresante și birocratice care sunt consumatoare de timp, deoarece sunt implicate foarte multe documente.

Iată care sunt primii pași pe care trebuie să îi urmați atunci când cineva drag a murit:

Solicitați ajutorul persoanelor în care aveți încredere

Nu puteți să vă ocupați singur de toate aspectele enumerate mai sus. Veți avea nevoie de ajutorul altor persoane, de la membri ai familiei, rude apropiate și până la profesioniști și avocați care vă pot sfătui în chestiuni financiare. Vă puteți ocupa personal de planificarea înmormântării, atribuind toate detaliile unei companii de servicii funerare București. De asemenea, puteți fi executorul, ceea ce înseamnă că veți supraveghea soluționarea testamentului sau împărțirea proprietăților decedatului, ceea ce presupune să vă ocupați de toate documentele luni sau chiar ani de zile. Pentru a obține ajutorul potrivit de la persoanele potrivite, veți avea nevoie de o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le îndepliniți, de la planificarea înmormântării, obținerea documentului de deces și până la verificarea testamentului.

Obțineți declarația oficială de deces

Dacă persoana dragă a murit într-un spital sau într-un azil de bătrâni unde a fost prezent un medic, atunci personalul acelei instituții se va ocupa de acest aspect. O declarație oficială de deces este primul pas pentru obținerea unui cerificat de deces. Dacă persoana dragă a murit acasă, mai ales dacă a fost o moarte neașteptată, va trebui să apelați la un medic care să o declare moartă. Puteți suna la numărul de urgențe pentru a primi în cel mai scurt timp declarație oficială de deces, după care puteți contacta o casă de pompe funebre. Dacă persoana dragă a decedat acasă sub îngrijirea unei asistente, atunci asistenta o poate declara decedată. Fără o declarație de deces, nu puteți planifica înmormântarea și nici nu vă puteți ocupa de afacerile juridice ale defunctului.

Transmiteți vestea familiei și prietenilor

Pentru a anunța în cel mai scurt timp decesul persoanei dragi, puteți trimite un mesaj text de grup, un e-mail în masă sau puteți efecuta apeluri telefonice individuale. Pentru a da de toate persoanele care ar trebui anunțate, puteți parcurge contactele telefonice ale defunctului. Informați colegii și membrii oricăror grupuri sociale din care a făcut parte persoana decedată. Rugați destinatarii să transmită vestea mai departe prin înștiințarea altor persoane conectate cu decedatul.

Te-ar putea interesa și