AcasăUtilCutii poștale ieri și azi, cutii poștale bloc

Cutii poștale ieri și azi, cutii poștale bloc

Cutiile poștale metalice pentru intrările în bloc sunt produse funcționale din scara oricărui bloc cu mai multe etaje sau apartamente, care niciodată nu lipsesc. Mai mult, proprietarii de case și cabane private trebuie să le cumpere și ei în mod individual. În catalogul cutiipostalebloc.ro vei găsi cutii poștale bloc, care sunt prezentate cu diverse modificări, atât cu o singură secțiune, cât și cu mai multe secțiuni, care sunt utilizate la echiparea intrărilor clădirilor rezidențiale. Cutiile pentru corespondență sunt foarte ușor de utilizat, fiecare fiind echipat cu încuietoare individuală cu cheie, iar materialele folosite la producerea cutiilor le permit să fie folosite mulți ani. Practic, utilizarea cutiilor poștale la intrări este obișnuită, dar uneori acestea sunt achiziționate și pentru distribuirea corespondenței în birourile marilor companii sau în industriile în care corespondența este distribuită destinatarilor. Cutiile poștale de bloc sunt de obicei achiziționate în mai multe secțiuni în funcție de numărul apartamentelor. Modelul trebuie achiziționat în funcție de spațiul alocat pentru instalarea cutiilor poștale. Un criteriu important este posibilitatea achiziționării de cutii poștale antivandal, unde pătrunderea în corespondență a altor rezidenți devine imposibilă, datorită unei închizători speciale.

Cutii poștale originale și funcţionale

O cutie poștală poate fi nu numai funcțională, ci și un obiect original. Toate modelele de cutii poștale bloc, atât multi-secțiuni pentru scările de bloc, cât și cele individuale pentru clădiri rezidențiale private și birouri, pot găzdui toate formatele de ziare și reviste, corespondență mare. Este la fel de important ca cutiile poștale să fie convenabile și fiabile. Acoperirea cu pulbere a cutiilor poștale le protejează de deteriorarea mecanică. Tot aici poţi alege cutii poştale de diverse modele si culori diferite. Poți cumpăra cutii poștale la intrarea de gri (RAL 7035) – calm, nu sclipitor. Cutiile poștale bej (RAL 1001 și 1015) în două culori cu carcasa un ton mai închisă decât ușile, sunt foarte stilate și sofisticate. Dacă este necesar, la cererea ta, vor fi realizate cutii poștale în orice culoare alegi din lista de culori RAL. Sunt disponibile cutii poştale individuale: alb, albastru, verde, portocaliu, argintiu, negru si maro.

Cele mai vechi cutii poștale

Cea mai vechecutie poștală este păstrată într-un muzeu din orașul Cape Town din Republica Africa de Sud. Este de fapt o placă largă de piatră. Marinarii plini de resurse încă din secolul al XVI-lea, au adaptat mai multe plăci de piatră pentru o cutie poștală în cel mai sudic punct al Africii, numit „Capul Furtunilor”, cunoscut astăzi drept Capul Bunei Speranțe. În această „cutie” erau lăsate scrisori și mesaje scrise în diferite limbi. Destinatarii – marinarii sau rudele acestora – erau anunţaţi după o perioadă nedeterminată de timp. Mult mai târziu, la începutul secolului al XVIII-lea, vasele au fost echipate cu cutii poștale. 

Prima cutie poștală din lume a fost amplasată pe strada Saint-Jacques din centrul Parisului în 1653, din ordinul lui De Valliere, consilierul economic principal al lui Ludovic al XIV-lea. Această noutate necunoscută pentru vremea ei, a devenit foarte încet populară, deoarece oamenii se temeau de atacurile și brutalitatea ofițerilor de poliție. În Germania, primele cutii poștale au fost plasate la Berlin în 1766, iar la Dresda și Leipzig – abia în 1824-1825. La Paris, au fost construite în partea cea mai de jos a stâlpilor electrici. În Elveția erau instalate în dulapuri metalice puternice și grele, în Austria erau poștași special desemnați care cărau cutii poștale pe umeri prin străzi și piețe. 

Te-ar putea interesa și