AcasăUtilDe ce să alegi cafea de specialitate?

De ce să alegi cafea de specialitate?

Conceptul de cafea de specialitate a luat naștere cu Erna Knutsen în 1974, cunoscută în întreaga lume drept nașa cafelei de specialitate. Ea a folosit acest termen pentru prima dată pentru a descrie cea mai bună cafea pe care a gustat-o ​​vreodată. Pe  atunci, boabele de cafea aveau un gust mai bun atunci când erau produse în microclimate speciale.

Prin urmare, Erna Knutsen a permis apariția cafelei de specialitate. Ea a creat o asociație „The Specialty Coffee Association”. Această asociație este acum purtătorul de cuvânt al cafelei de specialitate din lume. Misiunea sa este de a reuni întregul lanț valoric al cafelei pentru a lucra pentru „ridicarea standardelor și îmbunătățirea calității cafelei în lume”.

Cafeaua este ca vinul. Este punctat printr-un proces numit „cupping”. Această notă dintr-o sută îi permite să fie clasificată. Daca obtine o nota mai mare sau egala cu 80/100, atunci este o cafea de specialitate.

Cafeaua de specialitate va indica întotdeauna de unde provine cafeaua, sau chiar ferma, ce proces a fost folosit, data prăjirii, descrierea aromelor și nivelul de prăjire.

De ce să alegi cafea de specialitate?

Cafeaua de specialitate are multe avantaje și beneficii. După cum ai înțeles, o cafea de specialitate este o cafea gourmet impecabilă lucrată de producători cu metode de operare și procesare care o fac un produs deosebit.

  • Pentru calitatea sa de excelență incontestabilă

Primul său avantaj este, evident, calitatea sa. Cafeaua de specialitate este definită ca o băutură premium căreia consumatorul îi atribuie o calitate unică, un gust distinct și superior și un caracter în comparație cu o băutură obișnuită pe bază de cafea.

Excelența sa este principalul său atu. Este o băutură preparată din boabe de cafea verde cultivate în zone specifice, și care îndeplinește cele mai exigente standarde în ceea ce privește producția, prelucrarea, prăjirea, conservarea și prepararea.

Fiecare cafea de specialitate pe care o găsești în cafenea Constanța are un mesaj de transmis conform originilor sale.

Acest mesaj se regăsește în ceașcă cu multe arome (aciditate, amărăciune, dulceață etc.) și o gamă foarte largă de arome (fructate, gurmande, picante etc.)

  • Pentru trasabilitatea acesteia

Într-adevăr, consumatorul final știe de unde provine și îi cunoaște aromele. Aceste indicații sunt esențiale atunci când cumperi cafea.

A alege cafeaua de specialitate înseamnă a alege o cafea durabilă și respectuoasă cu planeta și locuitorii ei.

  • Pentru angajamentul său față de mediu

Angajamentul este al treilea atu. Durabilitatea acestei cafele îi conferă această calitate de excelență și vârf de gamă. Acest lucru nu înseamnă inaccesibil.

Dimpotrivă, dacă vei compara pentru calitate egală, artizanii sunt adesea mult mai ieftini decât supermarketurile. Dacă prețul lui ți se pare mare, gândește-te din nou…

Deci, de ce să alegi cafea de specialitate? Pur și simplu pentru că este durabilă, trasabilă și de o calitate mai bună.

A alege cafeaua de specialitate înseamnă a respecta boabele de-a lungul lanțului său valoric, de la micul producător columbian până la consumatorul zilnic de cafea italiană, franceză, olandeză etc.

Te-ar putea interesa și