AcasăUtilTop 10 cele mai bune filme cu evadari din inchisoare!

Top 10 cele mai bune filme cu evadari din inchisoare!

Cu cat planul este mai complex, cu atat devenim mai captivati si curiosi de succesul sau esecul evadarii din inchisoare. Este ceva special la un film bun de evadare care iti lasa un gol in stomac pana la final. Mai jos am pregatit o lista cu unele dintre cele mai bune filme despre inchisori si evadari din inchisoare!

1. The Shawshank Redemption (1994) – IMDB 9.3

Drama

Un film nominalizat la 7 premii Oscar, cu Tim Robbins si Morgan Freeman in rolurile principale. Doi barbati intemnitati se imprietenesc de-a lungul anilor petrecuti in inchisoare, gasind alinare in prietenia lor si o potentiala mantuire prin acte de decenta din interior.

2. Papillon (2017) – IMDB 7.2

Aventuri, Crima, Biografic

Condamnat pe nedrept pentru crima, Henri Charriere formeaza o relatie putin probabila si neobisnuita cu un coleg detinut si un falsificator condamnat in mod straniu, Louis Dega, in incercarea de a scapa din renumita inchisoare de pe Insula Diavolului. Rami Malek joaca alaturi de Charlie Hunnam in acest film exceptional.

3. Escape From Alcatraz (1979) – IMDB 7.6

Actiune, Crima, Biografic

Alcatraz este cea mai sigura inchisoare a vremii sale. Se credea ca nimeni nu poate scapa vreodata de acolo, pana cand trei barbati indrazneti fac imposibilul…posibil, evadand din una dintre cele mai periculoase si infame inchisori din lume.

4. The Fugitive (1993) – IMDB 7.8


Actiune, Crima, Drama

Filmul este castigator al unui premiu Oscar! Dr. Richard Kimble, acuzat pe nedrept ca si-a ucis sotia, trebuie sa-l gaseasca pe adevaratul ucigas in timp ce este tinta unei vanatori umane la nivel national, condusa de un maresal experimentat din SUA.

5. Rescue Dawn (2006) – IMDB 7.3


Aventura, Razboi, Biografic

Lupta epica de supravietuire a unui pilot de avion de lupta american, dupa ce acesta a fost doborat intr-o misiune peste Laos in timpul razboiului din Vietnam.

6. King of Devil’s Island (2010) – IMDB 7.5

Actiune, Drama

Iarna norvegiana, inceputul secolului XX. La casa de baieti, Bastoy, un nou detinut ii conduce pe baieti spre o revolta violenta impotriva unui regim brutal. Cat de departe este dispus sa mearga pentru a dobandi libertatea?

7. Escape From Pretoria (2020) – IMDB 6.8


Crima, Mister, Biografic

Bazat pe intamplari reale, Escape From Pretoria este un film thriller excelent, plasat in zilele tumultoase ale apartheidului din Africa de Sud. Un film cu Daniel Radcliffe in rol principal.

8. Bronson (2008) – IMDB 7.0


Crima, Actiune, Drama

Un tanar care a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru ca a jefuit un oficiu postal ajunge sa petreaca trei decenii in izolare. In acest timp, propria sa personalitate este inlocuita de alter-ego-ul sau, Charles Bronson.

9. The Next Three Days (2010) – IMDB 7.3

Crima, Actiune, Drama

Viata unui cuplu casatorit este data peste cap atunci cand sotia este acuzata de o crima. Un film cu Russel Crowe, Liam Neeson si Elizabeth Banks in rolurile principale.

10. Holes (2003) – IMDB 7.0

Aventura, Comedie, Drama

Un baiat condamnat pe nedrept este trimis intr-un lagar de detentie brutal in desert, unde primeste ordin de a sapa gropi dintr-un motiv misterios.

Te-ar putea interesa și