AcasăAfaceri5 beneficii ale unui software integrat de management al resurselor umane

5 beneficii ale unui software integrat de management al resurselor umane

Investiția în software și soluții de management al resurselor umane are multe beneficii. Descoperă în acest articol cum această investiție îți poate îmbunătăți productivitatea și imaginea companiei tale. Iar în ceea ce privește costul, există prețuri software HR pentru plan standard sau premium.

În urmă cu câțiva ani, dacă departamentele de HR doreau să mențină evidența electronică a angajaților lor, singura lor opțiune era un sistem HR, găzduit on-premises și accesibil doar pentru câțiva administratori HR.

Din fericire, în zilele noastre, sistemele de resurse umane sunt disponibile ca soluții software conectate și pot fi accesate în siguranță de către angajați prin intermediul rețelei corporative. Acest lucru a redus în mod semnificativ barierele în calea adoptării, cu toate acestea, multe companii își gestionează în continuare forța de muncă cu un sistem întâmplător de foi de calcul, documente și note post-it. Deci, care sunt exact beneficiile utilizării software-ului de resurse umane pentru a te ajuta să îți gestionezi angajații?

Eficiența administrativă

Dacă ai mai mult de câteva zeci de oameni care lucrează pentru tine, poate deveni un coșmar administrativ să ții evidența informațiilor de bază ale angajaților dacă te bazezi exclusiv pe un sistem pe hârtie.

Cost redus

Pe lângă costurile mai puțin tangibile, cum ar fi eficiența sau productivitatea, un sistem de resurse umane bun îți va economisi bani reali. Un punct de referință tipic pentru numărul de angajați HR care lucrează cu normă întreagă pentru o companie este 1 profesionist HR pentru fiecare 100 de angajați. Cu unele soluții software, acest raport este de aproximativ 1 HR profesionist pentru fiecare 140 de angajați, ceea ce înseamnă că o companie cu 280 de angajați are nevoie de un angajat cu normă întreagă doar pentru a-și gestiona datele forței de muncă, ceea ce îi reduce costurile anuale.

Accesul la informații

Dacă utilizezi foi de calcul și documente pentru a urmări datele angajaților, ajungi să creezi silozuri de informații. Evident, trebuie să iei în considerare sensibilitatea și securitatea datelor pe care le deții, dar făcându-le accesibile persoanelor potrivite printr-un sistem central de resurse umane, permiți mai multor persoane să folosească datele pe care le deții.

Analiza datelor și decizii informate

Colectarea datelor deschide oportunități de analiză care te vor ajuta să iei decizii informate. De exemplu, ai putea descoperi că un departament are o rată de rotație a personalului deosebit de ridicată. Dacă vei colecta datele, poți interoga și utiliza acea analiză pentru a lua deciziile. Efortul necesar pentru a obține aceeași perspectivă folosind un sistem pe hârtie pur și simplu face ca acest tip de analiză să fie nepractic.

Comunicare îmbunătățită

Majoritatea programelor de management al resurselor umane vor include un director de angajați. În timp ce angajații tind să lucreze cu aceleași persoane și, prin urmare, au informațiile lor de contact, adesea munca lor necesită să ajungă la colegi din afara departamentului lor imediat. Dacă toate aceste informații de contact sunt stocate într-un dulap de dosare, comunicarea încetinește considerabil și încetinește tot procesul.

Te-ar putea interesa și