AcasăAfaceriInvestește în reciclare

Investește în reciclare

Există o serie de motive pentru care reciclarea de echipamente electronice și electrocasnice este atât de importantă. Menține mediul mai curat, contribuie la reducerea consumului de resurse naturale, îmbunătățește calitatea vieții și reduce cantitatea de deșeuri trimise la gropile de gunoi.

De altfel, niciun cost reciclare echipament electronic nu poate justifica lipsa implicării în acest proces. Pe lângă avantajele de mediu, reciclarea are un impact pozitiv asupra economiei la nivel global și, implicit, asupra fiecărei afaceri.

Dacă deții o afacere, iată motivele pentru care ar trebui să investești în reciclare electronice:

  • Obții beneficii financiare pe termen lung

Când echipamentele electronice și electrocasnice sunt reciclate, produsele noi realizate din materiale reciclate vor costa mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că mare parte din materialele utilizate în fabricarea produselor electronice pot fi reutilizate în fabricarea altor echipamente. Astfel, producătorii au costuri mai mici pentru materiile prime și pot percepe prețuri mai avantajoase pentru produsele noi introduse în piață.

Utilizând în cadrul companiei tale echipamente electronice, cu siguranță te vei bucura atunci când plătești mai puțin pentru un echipament nou achiziționat.

  • Îmbunătățești imaginea companiei tale

Pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt preocupați de impactul activității umane asupra planetei, consumatorii nu mai sunt atrași doar de preț și performanță atunci când fac cumpărături. Decizia companiei tale de a recicla este o bună modalitate prin care îți poți construi o reputație mai bună în rândul consumatorilor. Sunt din ce în ce mai multe persoane care formează o legătură cu un brand datorită implicării acestuia în acțiuni de protejare a mediului înconjurător. De ce nu ar face-o și cu tine?

  • Îți faci angajații mândri

Oamenii se simt mai bine atunci când lucrează pentru o companie ce dezvoltă valori comune. Chiar dacă nu toți angajații sunt responsabili din acest punct de vedere, cu siguranță există membrii în cadrul echipei tale care reciclează deja acasă și care vor aprecia implicarea companiei în acțiunile de protejare a mediului.

  • Ai siguranța că datele sensibile de pe echipamentele de lucru sunt distruse în totalitate

Ștergerea informațiilor de pe un calculator nu te asigură că ai scăpat în totalitate de ele. Există tot felul de programe specializate pe care hackerii le folosesc pentru recuperarea informațiilor de pe dispozitivele de lucru. Atunci când arunci echipamentele de lucru la voia întâmplării vei dezvolta o vulnerabilitate pentru afacerea ta.

Reciclarea devine automat cea mai bună soluție prin care îți poți proteja afacerea de posibilele furturi de informații.

  • Susții alți oameni

Reciclarea de electronice creează noi locuri de muncă. Astfel că, atunci când alegi să reciclezi echipamentele neutilizate din cadrul companiei tale, oferi posibilitatea altor oameni să aibă un loc de muncă în cadrul companiilor de reciclare.

Bineînțeles, pe lângă motivele enumerate mai sus, trebuie să ții cont și de binele pe care îl faci planetei. Anual, în lume se generează aproximativ 50 milioane de deșeuri electronice, dintre care doar 20% sunt reciclate. De aici reiese faptul că în jur de 40 milioane de tone de deșeuri sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal ori aruncate direct la gunoiul menajer. Este o problemă reală și extrem de dăunătoare atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea populației.

Prin reciclare, se recuperează materiale cu valoare ridicată, materiale ce pot fi reutilizate în procesul de fabricare al altor echipamente și, nu în ultimul rând, se tratează corespunzător materiile dăunătoare, precum plumbul, mercurul, cromul sau alte substanțe chimice și ignifuge.

Atunci când te implici și investești în reciclare electronice, poți fi liniștit că ai făcut un bine pentru toți cei din jurul tău, pentru sănătatea tuturor, dar și pentru afacerea ta.

Te-ar putea interesa și